Europe comes to the Beach

A 1990s bach has been transformed into this contemporary beachfront oasis, combining Kiwi coastal aesthetic with European comfort and style. The sleek lines demanded some complex work, from customised flashings and cladding corners to secret screwed exterior weatherboards and curtain tracks individually recessed into the angled ceiling. Belco worked alongside the owners on every detail, to meet their vision of a highly functional, aesthetically-pleasing abode that sits lightly within the landscape while running a little wild inside. The boldly beautiful interior showcases the residents’ hand-picked Italian tiles, their antique Swiss lighting and contemporary German appliances. The undercut stair stringers are clad in industrial-style chequer plate and float alongside a brick feature wall cleverly illuminated by integrated lighting and finished with a tailormade handrail. Few traces of the original dwelling remain beyond the concrete floor and basement block wall. It is a home designed to face forward, capitalising on magnificent sea views and looking to the future, with sea spray-resistant upgraded aluminium roof and handsome, durable Abodo cladding. This family home and entertaining base has plenty of room for extras or the next generation, but also transforms into a ‘lock up and go’ retreat for two.


A remarkable entry that not only met but surpassed the high expectations and challenges set by the client. The builder embraced the opportunity to create an outstanding home, showcasing their expertise in working with a wide range of materials, tolerances, and finishes both inside and out. The judges were truly impressed by the exceptional precision and attention to detail demonstrated throughout the renovation process. The finished product is a testament to the builder’s unwavering dedication, skill, and experience. With its flawless execution and undeniable beauty, this entry unquestionably deserves the esteemed title of the Supreme Renovation Award winner.

What the judges had to say

Innovation has been the key to creating this remarkable private urban oasis, which is situated on such a tight site that presented unique challenges and opportunities. Every square meter has been cleverly utilized with every consideration to the surrounding views without compromising privacy.

A focus on good materials and products, has been well complimented by the attention to detail and high standards this builder has achieved.

CARTERS New Home $1 million to $2 million Award
What the judges had to say

Dual outdoor living spaces makes this house unique, with – one off the upstairs formal and main living area and one off the ground floor children’s living area. The upper alfresco with its louvre sliding shutters provides many options regardless of the weather conditions. The space is well positioned to take in the panoramic views while overlooking the enclosed and very private pool below. The lower area is private and sheltered with direct access into the pool. Well-appointed lifestyle options great for entertaining.

Outdoor Living Award
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google