LET THERE BE LIGHT

This tight, elevated corner site delivered some notable construction challenges. More than 4m was sliced off the top of the property to create a building platform where delicate soil proved difficult in wet weather. Everything was carried by hand from the road, up the steep right-of-way that had to be kept clear at all times. Site storage was minimal and rubbish had to be removed daily. Yet the end result delivers absolute convenience and a relaxed lifestyle for the art-loving owners who wanted a sleek, low-maintenance home ideal for entertaining. Both the rendered plaster exterior and attractive copper-hued vertical Dualbord cladding are easy care. Flexible spaces mean the laundry doubles as a utility room and the third bedroom becomes an office. No-one feels hemmed in thanks to oodles of outdoor living areas and the sophisticated 27m mono-pitch roofline that enables a soaring raked living room ceiling. Abundant wall space showcases owner’s art, while a rendered Venetian plaster feature wall frames the fireplace. Natural light pours through custom skylights in the extra-width entrance and hall, as well as full height windows and doors (supported by discreet steel portals). A striking Plexiglass garage door delivers extra light to the garage work spaces.


Maximising every inch of this compact site, the judges applaud the exceptional talent of the designer and builder in developing this outstanding home. From corner to corner, every part of this build impresses with meticulous construction and well-appointed detailing. All aspects of this design have been carefully considered and expertly executed. In recognition of Belco Homes’ remarkable achievements, the Supreme Award is bestowed upon this exceptionally clever creation. The designer and builder have shown unparalleled skill and vision, deserving the highest praise for their outstanding work. Congratulations to Belco Homes.

What the judges had to say

Innovation has been the key to creating this remarkable private urban oasis, which is situated on such a tight site that presented unique challenges and opportunities. Every square meter has been cleverly utilized with every consideration to the surrounding views without compromising privacy.

A focus on good materials and products, has been well complimented by the attention to detail and high standards this builder has achieved.

CARTERS New Home $1 million to $2 million Award
What the judges had to say

Dual outdoor living spaces makes this house unique, with – one off the upstairs formal and main living area and one off the ground floor children’s living area. The upper alfresco with its louvre sliding shutters provides many options regardless of the weather conditions. The space is well positioned to take in the panoramic views while overlooking the enclosed and very private pool below. The lower area is private and sheltered with direct access into the pool. Well-appointed lifestyle options great for entertaining.

Outdoor Living Award
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google