No Stone Unturned

It was no mean feat to create this fetching five-bedroom family home. Extensive earthworks – thousands of cubic metres of soil had to be shifted – and retaining work were required at the outset. What’s more, the large, sloping, urban site is covered by multiple covenants and building restrictions. Yet the split-level dwelling does not feel like a compromise. In fact, it has it all; privacy, expansive views of the Kaimai range, a generous covered outdoor living area and fireplace, secluded courtyards and an open lawn area ideal for games of cricket. There are multiple play spaces indoors, too; several living areas, children’s playrooms and a large loft designed for years of entertainment as the family grows. It’s a necessarily practical home, where the beautifully-finished herringbone flooring and oak cabinetry are as hard-wearing as they are handsome. Resident grown-ups are particularly enamoured with the handcrafted hardwood trusses and lintels and Hinuera split stone cladding outside. They also appreciate the formal dining and lounging options and a custom-built oak bar with separate hot and sparkling water taps in this entertainment paradise. However, there is no doubt that family life is the number one priority here.


A remarkable entry that not only met but surpassed the high expectations and challenges set by the client. The builder embraced the opportunity to create an outstanding home, showcasing their expertise in working with a wide range of materials, tolerances, and finishes both inside and out. The judges were truly impressed by the exceptional precision and attention to detail demonstrated throughout the renovation process. The finished product is a testament to the builder’s unwavering dedication, skill, and experience. With its flawless execution and undeniable beauty, this entry unquestionably deserves the esteemed title of the Supreme Renovation Award winner.

What the judges had to say

Innovation has been the key to creating this remarkable private urban oasis, which is situated on such a tight site that presented unique challenges and opportunities. Every square meter has been cleverly utilized with every consideration to the surrounding views without compromising privacy.

A focus on good materials and products, has been well complimented by the attention to detail and high standards this builder has achieved.

CARTERS New Home $1 million to $2 million Award
What the judges had to say

Dual outdoor living spaces makes this house unique, with – one off the upstairs formal and main living area and one off the ground floor children’s living area. The upper alfresco with its louvre sliding shutters provides many options regardless of the weather conditions. The space is well positioned to take in the panoramic views while overlooking the enclosed and very private pool below. The lower area is private and sheltered with direct access into the pool. Well-appointed lifestyle options great for entertaining.

Outdoor Living Award
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google